KUPIEC RYŻ PARABOILED 4*100G

Logotypy stron trzecich


Jakość Sprawdzona TÜV Rheinland, www.tuv.pl

Pochodzenie


Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.


Przepisy


Pikantny ryż smażony z wieprzowiną Składniki dla 4 osób: - 200 g ryżu parboiled Kupiec - 2 polędwiczki wieprzowe - 20 dag fasolki szparagowej - 1 czerwona papryka - 1 zielona papryka - 1 czerwona papryczka chili - 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina - 5 dag ostrego żółtego sera - 4 łyżki oliwy z oliwek - 1 pęczek dymki - 2 ząbki czosnku - mielona papryka słodka, pieprz cayenne, tymianek, sól Przygotowanie: Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Umyj, osusz polędwiczki i pokrój w paski. Przygotuj marynatę z wina wymieszanego z wyciśniętymi ząbkami czosnku oraz z przyprawami. Marynatą zalej polędwiczki i odstaw na co najmniej 30 min. Dymkę umyj i posiekaj ze szczypiorkiem. Paprykę zieloną, czerwoną i chili oczyść z pestek i drobno pokrój. Do głębokiego naczynia na rozgrzany tłuszcz wrzuć polędwiczki (odsączone z marynaty) i obsmaż ze wszystkich stron, dodaj dymkę, pokrojone papryki, chili i fasolkę szparagową. Całość wymieszaj i smaż ok. 5 min. Danie podawaj gorące posypane startym żółtym serem.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 1534 kJ
: 361 kcal
Tłuszcz : 1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,5 g
Węglowodany : 80 g
- w tym cukry : 0,4 g
Błonnik : 1,6 g
Białko : 8,1 g
Sól : <0,01 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Jednostka


g

Rozmiar opakowania


4 x 100

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 100


Liczba jednostek


Liczba jednostek: 4


O producencie


Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl

Opis produktu


Ryż parboiled ma lekko złociste ziarna, wyraźny aromat oraz nieco twardszą strukturę. Idealny dodatek do wszelkiego rodzaju pieczeni, smażonych i gotowanych ryb. Doskonale sprawdza się również jako składnik sałatek czy deserów owocowych. Po ugotowaniu jest sypki i nie klei się. Warto spożywać Ryż Parboiled, gdyż: charakteryzuje się dużą ilością składników odżywczych; nie skleja się; ma większą wartość odżywczą w porównaniu do ryżu białego; po ugotowaniu jest puszysty i lekki; doskonale wchłania aromat przypraw i dodatków; zawiera śladowe ilości tłuszczu; nie powoduje alergii.

Adres zwrotny


KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów Poland kupiec@kupiec.pl www.kupiec.pl

Kraj


Kraj produkcji: Polska


Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie


czas gotowania 15 minut Sposób przygotowania: Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli. Gotować pod przykryciem. Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.

Adres producenta


KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów Poland

Pozostałe informacje


Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 767 kJ 180 kcal 9%* w 100 g: 1534 kJ/361 kcal % RWS* Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu. 1 torebka = 100 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Kategorie


Artykuły spożywcze, Ryż i makaron, Ryż


Do góry