KUPIEC RYŻ BIAŁY 4*100G

Logotypy stron trzecich


Jakość Sprawdzona TÜV Rheinland, www.tuv.pl

Pochodzenie


Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.


Przepisy


Gołąbki Składniki na 4 osoby: - 200 g ryżu - 1 główka kapusty - 250 g mielonej wieprzowiny - 1 jajko - 1 l bulionu warzywnego - 1 mała cebula - 60 g tłuszczu: masło, smalec - sól, pieprz - 30 g masła i 30 g mąki do zasmażki - Zioła według uznania (np. prowansalskie, majeranek) Przygotowanie: Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na maśle lub smalcu. Dodaj do ryżu zmielone mięso, cebulę, jajo, zioła, sól i pieprz. Farsz dokładnie wymieszaj i odstaw. Z kapusty usuń ostrym nożem głąb i włóż ją do gotującej się wody na co najmniej 5 minut. Ostrożnie oddziel kolejne liście. Osusz. Zewnętrzne liście układaj na dnie rondla, w którym będą się prażyły gołąbki. Na każdy liść nakładaj porcję farszu i zwijaj dość ciasno od nasady. Zawiń brzegi liścia do środka i tak przygotowane gołąbki układaj w rondlu ściśle jeden obok drugiego. Zalej całość bulionem połączonym z zasmażką, tak, żeby gołąbki były przykryte. Gołąbki praż na wolnym ogniu ok. 1,5 godziny. Podawaj z sosem ziemniaczanym, pomidorowym lub grzybowym.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 1499 kJ
Wartość energetyczna: 353 kcal
Tłuszcz : 1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,2 g
Węglowodany : 79 g
- w tym cukry : 0,2 g
Błonnik : 2,4 g
Białko : 7 g
Sól : 0,02 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Jednostka


g

Rozmiar opakowania


4 x 100

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 100


Liczba jednostek


Liczba jednostek: 4


O producencie


Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl

Opis produktu


Ryż biały długoziarnisty jest najbardziej popularnym gatunkiem ryżu. Posiada wyraźny smak i doskonale współgra z wieloma produktami, co umożliwia przygotowanie oryginalnych potraw. Idealny do sałatek, potraw mięsnych i jarzyn. Warto spożywać Ryż długoziarnisty, gdyż: ma uniwersalne zastosowanie; jest źródłem złożonych węglowodanów, które powinny stanowić podstawę diety; jest niskokaloryczny; jest produktem bezglutenowym, nie powoduje uczuleń; nie zawiera cholesterolu; ma delikatny i łagodny smak; zawiera śladowe ilości tłuszczu; po ugotowaniu jest lekki, sypki, puszysty i rozdziela się na poszczególne ziarenka; jest wygodny i pożywny

Adres zwrotny


KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów Poland kupiec@kupiec.pl www.kupiec.pl

Kraj


Kraj produkcji: Polska


Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie


Sposób przygotowania: Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli. Gotować pod przykryciem. Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.

Adres producenta


KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów Poland

Pozostałe informacje


Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 749 kJ 177 kcal 9%* w 100 g: 1499 kJ/353 kcal % RWS* 1 torebka = 100 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Kategorie


Artykuły spożywcze, Ryż i makaron, Ryż


Do góry