KUPIEC KASZA GRYCZANA 4*100G

Logotypy stron trzecich


Jakość Sprawdzona TÜV Rheinland, www.tuv.pl

Pochodzenie


Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce


Przepisy


Pierożki z kaszą gryczaną Składniki dla 4 osób: farsz: - 200 g ugotowanej kaszy gryczanej Kupiec - cebula - 4 łyżki masła - 5 dag suszonych grzybów - 10 dag wędzonego boczku - szklanka mleka - sól, pieprz, zielona cebulka ciasto: - 2 szklanki mąki - szklanka śmietany 22% - 2 jajka - łyżka margaryny do formy - sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Farsz: grzyby opłucz i mocz w mleku 2 godziny. Odsącz i gotuj w niewielkiej ilości wody ok. 30 min. Odcedź i drobno posiekaj. Cebulę obierz, posiekaj i lekko zrumień na łyżce masła. Boczek pokrój w drobną kostkę i podsmaż. Kaszę wymieszaj z cebulą, boczkiem i grzybami i podsmaż na pozostałym maśle stale mieszając, przypraw solą i pieprzem. Ciasto: mąkę przesiej do miski, dodaj szczyptę soli, śmietanę i jedno jajko. Wyrób miękkie, sprężyste ciasto, owiń folią i odłóż do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wycinaj kwadraty, na każdym połóż farsz, złóż na pół po przekątnej i zlepiaj brzegi ciasta. Żaroodporne naczynie posmaruj margaryną i ułóż w nim pierożki, zostawiając odstępy. Wierzch pierożków posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz 25 minut w temperaturze 180°C.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 1507 kJ
Wartość energetyczna: 355 kcal
Tłuszcz : 3,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,6 g
Węglowodany : 69,3 g
- w tym cukry : 0,7 g
Błonnik : 5,9 g
Białko : 12,6 g
Sól : <0,01 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Jednostka


g

Rozmiar opakowania


4 x 100

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 100


Liczba jednostek


Liczba jednostek: 4


O producencie


Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl

Opis produktu


Warto spożywać Kaszę gryczaną, gdyż: nie zawiera glutenu; wpływa na obniżenie cholesterolu; zawiera spore ilości przeciwutleniacza rutyny, dzięki czemu działa wzmacniająco na naczynia krwionośne; jest wartościowa pod względem odżywczym; jest bogata w białko o wysokiej wartości odżywczej; zawiera witaminy B i PP, odpowiadające w organizmie za regenerację systemu nerwowego i regulację poziomu cukru we krwi; zawiera także żelazo, magnez, potas i wapń, czyli te wszystkie związki mineralne, dzięki którym organizm może prawidłowo funkcjonować; posiada niepowtarzalny smak i intensywny zapach; jest daniem lekkostrawnym.

Cechy


Konsumencki Lider Jakości 2013

Adres zwrotny


KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów kupiec@kupiec.pl www.kupiec.pl

Kraj


Kraj produkcji: Polska


Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie


Sposób przygotowania: Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli. Gotować pod przykryciem. Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.

Adres producenta


KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów

Pozostałe informacje


Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 754 kJ 177 kcal 9%* w 100 g: 1507 kJ/355 kcal % RWS* 1 torebka = 100 g * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Kategorie


Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Inne


Do góry