SANTE KASZA JAGLANA 350G

Format oznakowania alergenów


Tłusty druk

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Kasza jaglana

Przepisy


Kuchnia Sante Zapiekanka z kaszy jaglanej z serem Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej Sante, 25 dag białego sera, 1 żółtko, cukier, kwaśna śmietana lub jogurt, masło. Sposób przygotowania: Naczynie do zapiekanek wysmaruj masłem i ułóż w nim kolejno: warstwę kaszy, warstwę sera utartego z żółtkiem i cukrem i warstwę kaszy. Na wierzch wyłóż trochę wiórków masła i zapiekaj ok. 1 godziny. Podawaj polane kwaśną śmietaną lub gęstym jogurtem. Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 1474 kJ / 348 kcal
Tłuszcz : 2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,6 g
Węglowodany : 68,4 g
w tym cukry : 0,1 g
Błonnik : 3,2 g
Białko : 10,5 g
Sól : 0,013 g
Witaminy::
Tiamina (wit. B1) : 0,73 mg (66%)*
Ryboflawina (wit. B2) : 0,38 mg (27%)*
Witamina B6 : 0,75 mg (53%)*
Kwas foliowy : 30 µg (15%)*
Składniki mineralne::
Fosfor : 240 mg (34%)*
Żelazo : 4,8 mg (34%)*
Magnez : 100 mg (27%)*
Cynk : 3,4 mg (34%)*
Miedź : 0,78 mg (78%)*


Średnia miara


Średnia miara (e)

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


350

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 350


Opis produktu


Kaszę jaglaną uzyskuje się przez obłuszczenie ziaren prosa - najstarszego, uprawianego od ok. 4000 lat gatunku zboża. Kasza jaglana należy do kasz o niskim stopniu przetworzenia, co pozwoliło na zachowanie najlepszych cech ziaren. Kaszę jaglaną można podawać do mięsnych i bezmięsnych dań obiadowych zastępując nią ziemniaki lub ryż. Kasza jaglana doskonale komponuje się z jabłkami, śliwkami lub bakaliami w formie słodkich zapiekanek. Doskonale smakuje również okraszona podsmażoną cebulką z boczkiem, doprawiona bryndzą lub ostrym serem.

Adres zwrotny


SANTE A. Kowalski Sp.j. ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa Polska Uwagi o produktach "SANTE" prosimy kierować do Serwisu Konsumenta serwis@sante.pl

Przechowywanie


Przechowywać w suchym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie


Sposób przygotowania: 1 szklankę kaszy wysyp na sitko i opłucz zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem, co umożliwi usunięcie często występującej lekkiej goryczki. Opłukaną kaszę wrzuć do 2 szklanek wrzącej wody, dodaj sól i gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż kasza wchłonie cała wodę (ok. 20 min). Zestaw z ognia, spróbuj czy nie jest zbyt twarda, jeżeli tak, szczelnie przykryj i wstaw do lekko nagrzanego piekarnika na kilkanaście minut.

Adres producenta


SANTE A. Kowalski Sp.j. ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa Polska

Zalecenia dla alergików


Gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Nasiona sezamu: Może zawierać
Soja / nasiona soi: Może zawierać


Pozostałe informacje


Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu *) % referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej

Kategorie


Artykuły spożywcze, Mieszanki, galaretka i mąka, Inne


Do góry