KUPIEC KASZKA KUSKUS 300G

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Kaszka Kuskus

Logotypy stron trzecich


Jakość Sprawdzona TÜV Rheinland, www.tuv.pl

Pochodzenie


Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce


Przepisy


Papryka faszerowana kaszką kuskus Składniki na 4 osoby: - 4 papryki - 150 g kaszki kuskus Kupiec - 1 marchewka - 1 szkl. mleka - 1 pęczek dymki - 4 listki bazylii - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka oliwy z oliwek - szczypta mąki - 1 łyżeczka masła - 1 1 szkl. rosołu (może być z kostki) - sól, pieprz, curry do smaku Przygotowanie: Marchewkę, czosnek i dymkę, oczyść, drobno pokrój i podsmaż na oliwie. Dodaj 1 szkl. wody, sól, curry i zagotuj. Zdejmij z ognia wsyp kaszkę kuskus i wymieszaj. Z papryki odkrój wierzch, wydrąż i wypełnij przygotowanym farszem. Faszerowane papryki wstaw do naczynia do zapiekania i podlej szklanką rosołu, zapiekaj ok 15 min. temp. 170°C. Masło rozgrzej, posyp mąką i zrób zasmażkę, wklej pozostałą część rosołu i gotuj przez chwilę. Dodaj posiekaną bazylię, dopraw przyprawami. Upieczone papryki podawaj z sosem.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 1533 kJ
: 361 kcal
Tłuszcz : 1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,3 g
Węglowodany : 75 g
- w tym cukry : 0,6 g
Błonnik : 5 g
Białko : 13 g
Sól : <0,01 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Składniki


kaszka kuskus 100% (semolina z PSZENICY durum)

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


300

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 300


O producencie


Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl

Opis produktu


Kasza kuskus to drobna kaszka z wysokogatunkowych partii pszenicy durum, poddana gotowaniu na parze, co znacznie skraca czas jej przyrządzania. Znakomicie smakuje zarówno na zimno jak i na gorąco. Warto spożywać Kaszę Kuskus, gdyż: nie wymaga gotowania, charakteryzuje się błyskawicznym sposobem przyrządzania; zawiera dużą ilość łatwo przyswajalnych przez organizm białek i minimalną ilość tłuszczu; pszenica, z której wytwarzany jest kuskus działa wzmacniająco na serce, nerki i wątrobę; jest bardzo zdrowym i praktycznym dodatkiem do wszelkiego rodzaju zup, sałatek, deserów lub jako dodatek do drugich dań; pasuje także do różnych sosów: pomidorowego, grzybowego, chrzanowego, koperkowego itp.; równie smaczny na ciepło jak i na zimno jako składnik wielu oryginalnych sałatek; jest lekkim a jednocześnie sycącym posiłkiem;

Cechy


Konsumencki Lider Jakości 2013, nie wymaga gotowania, 5 minut i gotowe!

Adres zwrotny


KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów kupiec@kupiec.pl www.kupiec.pl

Kraj


Kraj produkcji: Polska


Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie


Sposób przygotowania: Odmierzyć odpowiednią porcję kuskus i przesypać do salaterki. Zalać wrzącą osoloną wodą lub bulionem, tak, aby poziom wody przekraczał o 0,5 cm poziom kuskusu. Odczekać 5 minut i rozdrobnić widelcem.

Adres producenta


KUPIEC Sp. z o.o. ul. Kupiecka 17 Paprotnia 62-513 Krzymów

Zalecenia dla alergików


Pszenica: Zawiera


Pozostałe informacje


Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 767 kJ 181 kcal 9%* w 100 g: 1533 kJ/361 kcal % RWS* Jedno opakowanie 300 g zawiera 6 porcji kaszki. * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).


Do góry