MALUTA SER TYPU BAŁKAŃSKIEGO SOLAN 200G

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Ser podpuszczkowy dojrzewający w solance serwatkowej

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 1107 kJ / 267 kcal
Tłuszcz : 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 15 g
Węglowodany : 3,4 g
w tym cukry : 3,3 g
Białko : 16 g
Sól : 3,0 g


Składniki


MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


200

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 200


Cechy


oryginalny ser dojrzewający w solance serwatkowej

Warunki przechowywania


Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 6


Adres zwrotny


Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska ul. Warszawska 41 82-100 Nowy Dwór Gdański tel. 55 247 24 61 www.maluta.pl

Przechowywanie


Przechowywać w temperaturze od +1°C do +6°C

Przygotowanie i stosowanie


Sposób przygotowania: przed spożyciem odsączyć zalewę

Adres producenta


Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska ul. Warszawska 41 82-100 Nowy Dwór Gdański

Zalecenia dla alergików


Mleko: Zawiera


Pozostałe informacje


Masa netto: 300 g Masa netto po odsączeniu: 200 g

Kategorie


Delikatesy, Ser, Ser regionalny


Do góry