MAK MIELONY BACK MIT 200G

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Mak niebieski mielony sterylizowany

Pochodzenie


Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia: patrz nadruk na opakowaniu


Przepisy


Propozycje przepisów Przepis na masę makową Składniki: 200 g mak mielony, 200 ml mleko, 100 g cukier, 10 g cukier wanilinowy, 2-3 łyżki stołowe miodu (ewentualnie 25 g masła), cynamon, skórki cytronu, 2-3 łyżki stołowe rumu, rodzynki. Mleko, cukier, cukier wanilinowy, miód, masło, cynamon, skórki cytronu zagotować, wymieszać z makiem mielonym i krótko gotować do napęcznienia. Można także dodać do wystygniętej masy powidła lub marmoladę z moreli. Lukrowane kruche ciasto z makiem Składniki: 150 g masła, 50 g cukru pudru, cukier wanilinowy, szczypta soli, skórki z cytryny, 6 żółtek z jajek, 200 g maku mielonego BackMit, 100 g tartych orzechów włoskich BackMit, 20 g kruszonki, 6 białek z jajek, 110 g cukru kryształu, polewa cytrynowa lub czekoladowa, pokruszone pistacje. Masło, cukier puder, cukier wanilinowy, żółtka, sól oraz skórki cytryn wymieszać razem, aż do powstania piany. Zmieszać razem ze zmielonym makiem, tartymi orzechami oraz kruszonką. Białka i cukier kryształ ubić na sztywno, mieszać ostrożnie aż do powstania puszystej masy. Piec w wysokiej temperaturze w natłuszczonej i posypanej mąką brytfannie. Polukrować i posypać pistacjami. Makowiec Składniki: 70 g masła, 70 g cukru, 2 laski wanilii, 5 żółtek z jajek, 50 g tartych migdałów BackMit, 2 bułki, 1/8 l mleka, 2 białka z jajek, 200 g maku mielonego BackMit. Masło, cukier, żółtka wymieszać razem, aż do powstania piany, dodać tarte migdały, mielony mak, rozdrobnione i rozmoczone w mleku bułki. Powstałą masę włożyć w posmarowaną masłem i posypaną tartą bułką formę i piec przez ok. 45 minut.

Składniki


mak niebieski

Średnia miara


Średnia miara (e)

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


200

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 200


O marce


Producent: www.vog.pl BackMit jest marką siostrzaną takich marek jak KRESTO, Rapso, GoldPack, Happy Frucht, BEACH FLOWER. Pod marką BackMit sprzedajemy najwyższej jakości: mak mielony, orzechy i migdały, bez dodatków, świeżo tarte, gotowe do użycia.

Opis produktu


Tylko najwyższej jakości! Bez dodatków! Gotowy do użycia po dodaniu gorącego mleka BackMit Mak mielony produkuje się z surowców najwyższej jakości. Opakowanie z folii metalizowanej chroni dodatkowo przed światłem, gwarantując dłuższy okres przydatności do spożycia. BackMit Mak mielony oszczędza czas nowoczesnej gospodyni i pasuje wspaniale do każdego indywidualnego przepisu. Cechy Mak mielony najwyższej jakości, bez dodatków, świeżo mielony, gotowy do użycia. BackMit - nasz nowy Hit sprzedaży jest idealny dla nowoczesnych gospodarstw domowych, gotowy do użycia zaoszczędza cenny czas, pozostawiając jednocześnie do mas makowych, możliwość najróżniejszych wypieków, bazując na prostych lub bardzo kreatywnych przepisach.

Cechy


gotowy do użycia

Adres zwrotny


VOG Polska Sp. z o.o. ul. Przemysłowa 8 96-100 Skierniewice tel.: 46 835 14 40 www.vog.pl

Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Adres producenta


VOG Polska Sp. z o.o. ul. Przemysłowa 8 96-100 Skierniewice

Zalecenia dla alergików


Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać


Kategorie


Produkty mleczarskie i pieczywo, Ciasta, Inne


Do góry