MAK MIELONY BACK MIT 200G

Tekst dotyczący alergenów


Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam.

Format oznakowania alergenów


Tłusty druk

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Mak niebieski mielony sterylizowany

Przepisy


Propozycje przepisów Przepis na masę makową Składniki: 200 g maku mielonego BackMit, 200 ml mleka, 100 g cukru, 10 g cukru waniliowego, 2-3 łyżki miodu (lub 25 g masła), cynamon, skórki cytronu, 2-3 łyżki rumu, rodzynki. Mleko, cukier, cukier waniliowy, miód, masło, cynamon, skórki cytronu zagotować, wymieszać z makiem mielonym i krótko gotować do napęcznienia. Można także dodać do wystygniętej masy powidła lub marmoladę z moreli. Lukrowane kruche ciasto z makiem Składniki: 150 g masła, 50 g cukru pudru, cukier waniliowy, szczypta soli, skórki z cytryny, 6 żółtek z jajek, 200 g maku mielonego BackMit, 100 g tartych orzechów włoskich BackMit, 20 g kruszonki, 6 białek z jajek, 110 g cukru kryształu, polewa cytrynowa lub czekoladowa, pokruszone pistacje. Masło, cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, sól oraz skórki cytryn wymieszać razem, aż do powstania piany. Zmieszać razem ze zmielonym makiem, tartymi orzechami oraz kruszonką. Białka i cukier kryształ ubić na sztywno, mieszać ostrożnie aż do powstania puszystej masy. Piec w wysokiej temperaturze w natłuszczonej i posypanej mąką brytfannie. Polukrować i posypać pistacjami. Makowiec Składniki: 70 g masła, 70 g cukru, 2 laski wanilii, 5 żółtek z jajek, 50 g tartych migdałów BackMit, 2 bułki, 1/8 l mleka, 2 białka z jajek, 200 g maku mielonego BackMit. Masło, cukier, żółtka wymieszać razem, aż do powstania piany, dodać tarte migdały, mielony mak, rozdrobnione i rozmoczone w mleku bułki. Powstałą masę włożyć w posmarowaną masłem i posypaną tartą bułką formę i piec przez ok. 45 minut.

Wartość odżywcza w 100 g


Wartość energetyczna : 2140 kJ/515 kcal
Tłuszcz : 37 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 3,6 g
Węglowodany : 22 g
w tym cukry : 4,3 g
Błonnik : 5 g
Białko : 21 g
Sól : <0,01 g


Składniki


mak niebieski

Średnia miara


Średnia miara (e)

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


200

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 200


O marce


Linia artykułów BackMit obejmuje także: tarte orzechy włoskie, tarte orzechy laskowe, tarte migdały, tarte pestki dyni, tarte siemię lniane i tarty słonecznik.

Opis produktu


BackMit Mak mielony produkuje się tylko z surowców najwyższej jakości. Opakowanie z folii metalizowanej chroni dodatkowo przed światłem gwarantując dłuższy okres przydatności do spożycia. BackMit Mak mielony oszczędza czas nowoczesnej gospodyni i uzupełnia wspaniale jej indywidualne przepisy.

Cechy


gotowy do użycia!, tylko najwyższej jakości, bez dodatków, gotowy do użycia po dodaniu gorącego mleka

Adres zwrotny


VOG Polska Sp. z o.o. ul. Przemysłowa 8 96-100 Skierniewice tel.: 46 835 14 40 www.vog.pl Jeżeli mimo naszej ścisłej i systematycznej kontroli będziecie Państwo mieli jakiekolwiek spostrzeżenia, to prosimy kierować je na adres office@vog.pl

Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Adres producenta


VOG Polska Sp. z o.o. ul. Przemysłowa 8 96-100 Skierniewice

Zalecenia dla alergików


Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać


Logotypy stron trzecich.


Green Dot

Kategorie


Produkty mleczarskie i pieczywo, Ciasta, Inne


Do góry