PIĄTNICA TWARÓG SERNIKOWY MIELONY WIADERKO 1KG

Przepisy


Gotuj z Piątnicą! Jeszcze żaden sernik nie był tak łatwy w przygotowaniu i tak delikatny w smaku Nie wymaga dodatku masła Składniki: 1 kg twarogu sernikowego 7 jaj, szklanka cukru pudru 1 łyżka kaszy manny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy lub aromat rumowy Sposób wykonania: - Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, połączyć z twarogiem sernikowym. - Do masy dodać mąkę ziemniaczaną, kaszę mannę, cukier waniliowy lub aromat. - Białka ubić z łyżką cukru na puszystą masę, wymieszać delikatnie łyżką z masą sernikową. - Przełożyć na blachę wyłożoną papierem pergaminowym. - Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 70 minut w temperaturze 180 °C.

Wartość odżywcza w 100 g


wartość energetyczna : 204 kcal/ 846 kJ
tłuszcz : 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 12 g
węglowodany : 2,6 g
w tym cukry : 2,6 g
białko : 8,0 g
sól*: 0,08 g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.:


Składniki


serek śmietankowy, twaróg

Średnia miara


Średnia miara (e)

Jednostka


kg

Rozmiar opakowania


1

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Kilogramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 1


O producencie


Produkujemy zgodnie z ISO 14001

Cechy


nie wymaga dodatku masła

Warunki przechowywania


Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 10


Adres zwrotny


Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy ul. Forteczna 3 18-421 Piątnica tel. (86) 215 64 00 www.piatnica.com.pl

Przechowywanie


Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +10 °C.

Adres producenta


Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy ul. Forteczna 3 18-421 Piątnica

Kategorie


Delikatesy, Ser, Inne sery


Do góry