CUKIER MIGDAŁOWY DELECTA 16G

Format oznakowania alergenów


Tłusty druk

Nazwa produktu uregulowana prawnie


Cukier smak migdałowy

Przepisy


Nasz przepis na makaroniki Przygotuj: białka z 3 jajek, 3 szkl. zmielonych migdałów, cukier smak migdałowy Delecta, 1 i 1 szkl. cukru pudru, 1 szkl. cukru, szczyptę soli, do przełożenia: bitą śmietanę, krem lub dżem. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj cukier. Migdały wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem sm. migdałowy. Połącz z ubitymi białkami. Przełóż masę do rękawa cukierniczego z nasadką (o śr. ok. 1 cm). Na blaszce formuj okręgi o śr. ok. 3 cm, pozostawiając odstęp. Odstaw na 30 min. Piecz w temp. 150°C przez ok. 12 min. Wystudź. Przekładaj bitą śmietaną, kremem lub dżemem. Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl

Wartość odżywcza w 100 g


wartość energetyczna : 1678 kJ / 395 kcal
tłuszcz : 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
węglowodany : 99 g
w tym cukry : 98 g
białko : 0 g
sól : 0 g


Składniki


cukier, aromat migdałowy

Jednostka


g

Rozmiar opakowania


15

Jednostka (specyficzna)


Jednostka (specyficzna): Gramów


Wymiar liczbowy


Wymiar liczbowy: 15


O marce


Delecta - Prosto z serca Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.

Cechy


aromatyczny, do ciast i deserów

Adres zwrotny


Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl

Przechowywanie


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie


Zastosowanie Cukier smak migdałowy służy jako dodatek do ciast (sernik, makowiec), deserów i ciasteczek. Zawartość torebki aromatyzuje 1 kg ciasta lub 0,75 kg twarogu.

Adres producenta


Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa

Zalecenia dla alergików


Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać


Kategorie


Artykuły spożywcze, Cukier i słodziki, Inne


Do góry